Hoger in Google

Hoger in Google is wat iedereen wel wilt. Want websites die hoog staan in de zoekresultaten krijgen veel meer bezoekers (en potentiële klanten) dan websites die moeilijk te vinden zijn in Google. Mensen gaan voor gemak en klikken op de eerste resultaten die ze vinden. 90% van de zoekers op Google klikt op de eerste pagina (positie 1 t/m 10). Als jouw website of webshop daar tussen staat krijg je veel meer bezoekers dan als je op een latere zoekresultaten pagina staat. Hoger in Google komen in een onderdeel van de Online Marketing strategie die je kan toepassen in je bedrijf.

 

Je website wordt een inkomstenbron in plaats van een visitekaartje.

Hoe kom ik hoger in Google

Om zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google komen te staan wordt je website door Google beoordeeld op meer dan 200 factoren. Dat klinkt veel, maar als je Google’s visie in je achterhoofd houdt zijn veel factoren logisch. Deze 200 factoren kan je onderverdelen in drie categorieën.

 • Relevante informatie is wat Google haar bezoekers wilt bieden
 • Een technisch goede site helpt de bezoeker om sneller te vinden wat ze zoeken, dat vindt Google fijn
 • De populariteit van de site op pagina speelt ook een grote rol door middel van linkbuilding

Hoger in Google komen

Wat kun je zelf doen om hoger in Google te staan?

Er zijn een hoop zaken die je zelf kunt doen om de vindbaarheid van je website of webshop te verbeteren. Er bestaat geen gouden tip en als het niet voldoet aan een paar factoren kom je niet heel ver. Maar als je zoveel mogelijk tips toepast kom je steeds een stukje verder. Op termijn zul je je website zien groeien. Met nadruk op termijn, want het verbeteren van je positie aan de onbetaalde kant van Google kan soms maanden duren. Afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van het zoekwoord kan het 1 tot 3 maanden duren voordat je goede resultaten ziet.

In deze Case Study van de zoekmachine optimalisatie van een advocaat lees je hoe snel het kan van positie 33 naar positie 2 in vier weken.

Je kan het natuurlijk ook zelf doen, je bespaart veel tijd door een goed vooronderzoek als een zoekwoorden en concurrentie analyse. Uitbesteden van het optimaliseren van de pagina zorgt voor minder stress.

Hoger in Google komen

Hieronder een kleine lijst van punten die in een korte tijd te realiseren zijn

 • Geef elke pagina een titel en maak hier een H1 van
 • Zet het belangrijkste zoekwoord aan het begin van je H1
 • Gebruik tussenkoppen in je tekst (H2 & H3) plaats ook hier het belangrijkste zoekwoord in
 • Schrijf voor je bezoeker en niet voor Google
 • Zorg voor zoveel mogelijke relevante informatie over je dienst of product
 • Gebruik zoekmachine vriendelijke URL’s
 • Zorg dat er social media buttons op je website of webshop te vinden zijn
 • Een sitemap.xml is belangrijk voor Google
 • Ook een robots.txt mag tegenwoordig niet ontbreken
 • Gebruik Google Analytics om je bezoekersstatistieken te meten
 • Zorg dat je website niet langzaam is (test het via GTmetrix)
 • Laat je pagina door ons optimaliseren en geef direct een goede resultaten boost

Wat levert hoger in Google staan op?

Aan het begin van deze pagina kon je zien dat 90% van de zoekers klikt op de zoekresultaten op de eerste pagina. De eerste positie krijgt ruim 30% van de bezoekers. Stel dat er 1.200 op een dienst zoeken die jij levert en stel dat jij op de eerste positie van Google komt te staan. 360 zoekers klikken dan op jouw website. Als je uitgaat van een conversiepercentage van 5% betekent het dat je er maandelijks 18 klanten bij zou krijgen. Wat zou dat voor jouw onderneming betekenen?

Succes met hoger in Google komen

Wat is de investering?

Je kunt twee dingen doen: het zelf doen of zoekmachine optimalisatie uitbesteden. Als je zelf aan de slag gaat met het verbeteren van je vindbaarheid kost het je vooral veel tijd. Dat komt omdat je op zoek moet naar de beste manier (en er is online zo veel over te lezen…) of je besteedt het uit aan een bedrijf die veel ervaring heeft met het verbeteren van vindbaarheid. Door snel en effectief te werken weten zij vaak in no-time je vindbaarheid te verbeteren. Dat scheelt jou een hoop tijd waarin je meer klanten had kunnen bedienen. Bij ons kun je de vindbaarheid van je website volledig laten verbeteren vanaf een laag bedrag.

Waarom SEO uitbesteden?

Door de werkzaamheden uit te besteden kun jij je bezig houden met je eigen onderneming. Zo snel mogelijk zul je zien dat je website omhoog klimt in de zoekresultaten en je zult steeds meer bezoekers krijgen. Daardoor heb je weinig tijd om je bezig te houden met het verbeteren van je vindbaarheid.

Nieuwsgierig geworden?
Ben je nieuwsgierig geworden naar wat een goede vindbaarheid voor jouw website of webshop kan betekenen?

Maak een afspraak.

Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om je de mogelijkheden voor jouw website of webshop te laten zien.

“Dankzij internet marketing hebben wij het veel drukker! We staan in onze regio op positie 1 in Google en daardoor weten onze nieuwe klanten ons snel te vinden.”


Heb je hulp nodig bij;

 • het beter vindbaar maken van jouw website?
 • Het versnellen van jouw website?
 • het krijgen van meer omzet in je bedrijf?

Maak een afspraak dan bespreken we jouw wensen.

 

Top

Maak een afspraak

GAAN WE DIRECT AAN DE SLAG?
marketing@byarv.nl

ALGEMENE VRAGEN
info@byarv.nl