Gratis en snel hoger in Google komen?

 • Geschreven door: Arvid de Windt
 • 19 mrt 2020

Wil je ook scoren in Google?

Ontdek met de onderstaande tips hoe je niet meer uit Google weg te denken bent, en de concurrentie het nakijken geeft!

Gratis en snel hoger in google zoekresultaten komen?Iedereen wilt natuurlijk zo hoog mogelijk komen te staan in Google. Voor Google is dat nogal een hele opgave, want de zoekmachine kijkt maar liefst naar meer dan 200+ factoren op je website. Het is dan ook belangrijk om netjes te werken in de je website, en niet om Google proberen voor de gek te houden. Hier krijg je namelijk strafpunten voor, die ervoor zorgen dat je website daalt in de zoekresultaten.

Als je een website hebt, of deze net bent gestart wil je natuurlijk maar één ding ‘BEZOEKERS’. Bezoekers trekken naar je website kun je op honderden verschillende manieren doen, en is daarom nog steeds een sport onder de ondernemers. Omdat ik een groot voorstander ben van de ‘gratis zoekresultaten’ wil ik je wat persoonlijke tips meegeven om hoger te scoren in Google. Let wel op; het zijn tips, uiteindelijk zul je de stappen zelf moeten zetten om je doel te bereiken.

Content: bloggen op de juiste manier

Bloggen is een hele effectieve content-strategie om bezoekers te trekken naar je website. Het is een bezoekers methode die ik ook al jarenlang toepas en soms sta ik er nog steeds versteld van hoe krachtig het kan zijn. Maar het is meer dan een paar woordjes typen en publiceren. Stel je wilt gevonden worden op ‘zoekmachine optimalisatie’, waar moet je op letten?

 • Zorg ervoor dat wanneer je het blogbericht of pagina publiceert, dat in de URL van je artikel of pagina ook ‘zoekmachine optimalisatie’ komt te staan. Google hecht hier veel waarde aan.
 • In de titel van je bericht of pagina ‘zoekmachine optimalisatie’ komt te staan, het liefst zo kort mogelijk in de titel.
 • De kans is groot dat in je artikel of pagina de woorden ‘zoekmachine optimalisatie’ komen te staan, dit is ook goed! Ook is het verstandig om de twee woorden dik gedrukt te maken.
 • Afbeeldingen benoemen naar de zoekwoorden waarop je gevonden wilt worden. Hierdoor kun je ook hoger in Google komen te staan.
 • Backlinks werken nog steeds, en kunnen je website een mega boost geven. Een backlink is pas effectief als het ook van een goede website afkomt. Hoe krachtiger die site, hoe krachtiger de backlink. Hoe hoger in Google komen.
 • Interne backlinks: Deze interne backlinks kunnen ervoor zorgen dat er binnenin jouw business ook gelinkt word, en dit is ook zeer effectief en is de kans ook groter om hoger in Google komen te staan.
 • Let er ook op dat je niet te weinig content schrijft. Ik raad aan om minimaal 300 woorden voor je artikel of pagina te schrijven, de rest is bonus.
 • Social media word ook steeds belangrijker voor Google. Zorg ervoor dat lezers ook jouw website kunnen promoten op hun social media.
 • Goede content, Google kijkt natuurlijk ook naar hoelang je bezoekers blijven. Zorg daarom ook voor boeiende teksten.
 • Reacties: Geef je bezoekers de kans om een reactie achter te laten, of een vraag te kunnen stellen. Dit waardeert Google enorm, en er komt zo meer (geautomatiseerde) content op de website.

En zo zijn er nog tientallen factoren waarop Google je website beoordeelt in de gratis zoekresultaten. Waar Google heel veel waarde aan hecht is eerlijkheid. Hoe eerlijker je bent, des te hoger je zult scoren in de zoekresultaten en dus hoger in Google komen. Vroeger was er nog de mogelijkheid om Google te misleiden, maar tegenwoordig is Google enorm slim en ziet alles. Werk dus eerlijk en netjes om strafpunten te voorkomen!

Zelf bezoekers werven en hoger in Google komen

Als je jouw website wilt gaan promoten dan doe je er alles aan om bezoekers te trekken naar je website. Het heeft een tijdje geduurd voordat ik het zelf ook begreep, maar het is alleen van waarde als deze bezoeker ook echt daadwerkelijk opzoek is (in dit geval) naar ‘zoekmachine optimalisatie’. Want je hebt er niets aan als een bezoeker op je website komt, en na een seconde je website verlaat. En daarbij is dit ook slecht voor je bouncerate. Je wilt natuurlijk gratis en snel hoger in Google komen.

 • Laat reacties achter op andere website’s die goed scoren in Google. In deze reacties kun je vaak ook je website in vermelden. Klikt er dan iemand op jouw naam, dan komt deze uit bij jouw website en heb je er een backlink bij.

Als tip wil ik je wel meegeven om waardevolle reacties achter te laten, zoals een antwoord op een vraag of een suggestie. Hier word meer op geklikt dan dat je het alleen maar over jezelf hebt.

 • Je zou kunnen proberen om iemand anders over jouw te laten bloggen. Dit is enorm effectief, maar moeilijk om voor elkaar te krijgen. Zeg nou zelf, waarom zou je iemand anders in de spotlights willen zetten? Het is wel te realiseren, en misschien tegen een betaling kun je deze persoon net over de streep trekken.
 • Website eigenaren die een mailinglijst hebben, kunnen ook effectief voor je zijn. Deze eigenaar zou zomaar eens een mailtje kunnen sturen naar misschien wel honderden of duizenden mensen die naar jouw website gestuurd worden. Dit kan niet alleen je website maar ook je business een boost geven.
 • Forums worden goed gevonden in de zoekresultaten. Het kan dan ook heel effectief zijn om vragen te stellen op een forum.

Categorie

SEO

Deel dit bericht

^