Meer bezoekers vanuit Google

 • Geschreven door: Arvid de Windt
 • 20 mrt 2020

Hoe krijg je meer bezoekers via Google

Een leuke vraag die ik deze week binnenkreeg in mijn mailbox; Hoe krijg ik meer bezoekers vanuit Google?

Petra vroeg mij hoe ze meer hits in Google kan krijgen met haar website. Ik moest eigenlijk spontaan lachen in mezelf, want ‘hits’ krijgen in Google gebruiken we natuurlijk tegenwoordig allang niet meer. Doordat ik het best uniek vond, ben ik gaan denken of meerdere mensen in Google zouden intypen: Hoe krijg ik meer hits in Google?

Als ik hier nou een artikel over zou maken, zouden misschien andere mensen ook wel op mijn artikel komen.Die kans is dus redelijk groot. Vooral het oudere publiek gebruikt nog steeds deze termen. Of het mij (grote hoeveelheden) bezoekers gaat opleveren weet ik niet. Maar het is in ieder geval het proberen waard.

Hits krijgen vanuit Google (klik vanuit Google)

Ik ga er even vanuit dat ‘hits vanuit Google’ een klik is naar een website vanuit een zoekopdracht in Google. Je had natuurlijk ook gewoon kunnen vragen; hoe krijg ik meer kliks vanuit Google naar mijn website toe? Over zoekmachine optimalisatie zijn zelfs opleidingen over te volgen, honderden online online cursussen over gemaakt en houd dit onderwerp ongeveer miljoenen mensen bezig per dag. Interessant!

Als je hoger in Google wilt scoren raad ik je aan om echt de ‘handjes uit de mouwen’ te steken en daadwerkelijk actie te gaan ondernemen. Als je een klein beetje begint te scoren in Google en je blijft gemotiveerd en genereert beetje bij beetje steeds meer bezoekers naar je website toe. Dan raad ik je aan om de conversie te verhogen van je website.

Hits in Google (de resultaten als je de zoekopdracht gegeven hebt)

Je kunt hits ook zien als hoe vaak er ‘ongeveer’ op het zoekwoord gezocht word. Stel je typt in Google in: hits in google. Dan zie je op de onderstaande afbeelding dat er onder de zoekterm staat ‘ongeveer 150.000.000 in 0,52 seconden’. Dit zou je misschien ook onder hits kunnen verstaan.

Hieronder een paar tips om meer hits in Google te krijgen

Er zijn honderden manieren om meer hits vanuit Google te krijgen. Hieronder staan enkele belangrijke tips waar Google naar kijkt als deze jou website indexeert.

 • Maak gebruik van een content strategie voor gratis en gerichte bezoekers vanuit de gratis zoekresultaten vanuit Google
  Een content strategie zorgt ervoor dat er content(woorden) op jouw website komen. Hoe vaker dat gebeurd hoe relevanter Google jouw website natuurlijk vind. Wat belangrijk is voor Google, is dat er wel waardevolle content op komt te staan. Dat word erg gewaardeerd in de zoekmachines.
 • Als jouw website op WordPress draait (CMS) dan raad ik je aan om deze SEO plugins te installeren voor betere hits.
  Deze SEO (search engine optimalisation) plugins kunnen ervoor zorgen dat jouw website een stevige boost krijgt in de zoekresultaten. Ze positioneren jouw website net iets beter dan dat het al was, waardoor de kans groot is dat je nog meer bezoekers mag ontvangen op je website of webshop.
 • Als jouw bezoekers komen zorg dan dat je jouw website inrichting netjes op orde hebt voor meer conversie.
  Het klinkt misschien wat raar, maar als er iemand bij jou op visite komt, wil je toch ook dat jouw huis netjes is ingericht en schoon uitstraalt? Dat is hetzelfde met een website of webshop zo. Mensen willen graag netjes ontvangen worden als ze komen vanuit hits in Google.
 • Een goede domeinnaam is ook belangrijk om (nog) meer hits in Google te krijgen.
  Voordat je begint aan een website of webshop raad ik je aan om eerst heel goed na te denken voordat je een website of webshop op de domeinnaam bouwt. Ik wil graag gevonden worden op alles wat te maken heeft met ‘Google’. Daarom staat Google dus ook deels in mijn domeinnaam.
 • Reacties toevoegen aan je berichten en/of pagina’s. Het blijft een cliche onder de website eigenaren. Reacties toelaten op websites of webshops of toch liever niet? Wat zou er gebeuren als er slecht over gepraat word. Ik raad je niet bang te zijn voor negatieve feedback.
 • Als je email adressen opslaat met een email autoresponder kun je ervoor zorgen dat je bezoekers bij je terugkomen
  Niets in de wereld kun je zo mooi automatiseren als met een email autoresponder. Je kunt er letterlijk een band met je bezoeker mee opbouwen, zonder dat jouw bezoeker of klant weet dat jij dit geautomatiseerd doet.

Heb je hulp nodig bij;

 • het beter vindbaar maken van jouw website?
 • Het versnellen van jouw website?
 • het krijgen van meer omzet in je bedrijf?

Maak een afspraak dan bespreken we jouw wensen.

Categorie

SEO

Deel dit bericht

^