Nette links instellen in WordPress

 • Geschreven door: Arvid de Windt
 • 22 mrt 2020

Permalinks instellen in WordPress

Heb jij de permalinks in WordPress al op de juiste manier ingesteld zodat deze goed zichtbaar zijn voor Google?

Als je een website op WordPress hebt lopen doe je in mijn optiek al heel veel goed. WordPress is enorm goed zichtbaar voor Google en daarbij is het nog eens heel erg gebruiksvriendelijk om in te werken. Maar met heel veel zaken in WordPress kun je Google een handje helpen om jouw website beter te positioneren in de zoekmachines. Daarbij spelen de permalinks een belangrijke rol in WordPress.

Het is namelijk zo dat je met één simpele aanpassing grote veranderingen kunt maken in Google. In dit artikel ga ik je laten zien hoe je de permalinks kunt automatiseren zodat je hier nooit meer bij hoeft te komen en nooit meer permalinks instellen.

Permalinks instellen op aangepaste structuur

De URL van je website is van grootte waarde voor Google. Hieraan kan Google lezen waar je bericht of pagina over gaat, en kan jou dan de voorkeur geven boven een website die een lelijke structuur heeft van zijn URL (zoals: winnaaringoogle.nl?/p=1334).

Wat we willen is een schone URL die makkelijk en duidelijk te lezen is voor Google.

 • Log in als admin bij jouw WordPress site
 • Links in de lijst naar het kopje instellingen. Als je naar met je muis op gaat staan, zie je het kopje Permalinks staan.
 • De onderste optie is ‘aangepaste structuur’. Dit raad ik je aan om in te stellen als permalink.

Als je nu een blogbericht of pagina maakt, dan kan Google die benoemen en heb je een mooie schone URL die goed vindbaar is voor Google.

Permalinks aangepaste structuur

Stel ik heb de ‘aangepaste structuur’ ingesteld en ik maak een bericht over ‘Hoger in Google’ in de categorie ‘Zoekmachine optimalisatie’. Dan komt mijn URL van dit bericht of pagina er als volgt uit te zien; winnaaringoogle.nl/zoekmachine-optimalisatie/hoger-in-google. Dit is een schone code zoals Google die graag wilt zien. Het is maar één simpele aanpassingen en alle artikelen of pagina’s die je nu online zet worden mooi benoemd naar de categorie en het onderwerp.

Alternatieve permalink structuren

Het ligt er een beetje aan in wat voor stijl je berichten of pagina’s maakt en waar je dan precies op gevonden wilt worden. En óf je überhaupt wel gevonden wilt worden in Google. Zo kun je de permalinks ook instellen:

 • Standaard: www.winnaaringoogle.nl/?p=123
 • Jaar, maand, dag en naam: www.winnaaringoogle.nl/2020/04/13/voorbeeld-bericht/
 • Jaar, maand en naam: www.winnaaringoogle.nl/2014/05/voorbeeld-bericht/
 • Nummeriek: www.winnaaringoogle.nl/archieven/123
 • Berichtnaam: www.winnaaringoogle.nl/voorbeeld-bericht/

Als je de bovenstaande regels gelezen hebt, en de definitie van de permalink begrijpt, dan zul je ook wel snappen waarom je ook nog kunt kiezen voor alternatieve permalink structuren. Je zult zien als je hier nog nooit gebruik van hebt gemaakt en je gaat dit toepassen, dat je binnen de kortste tijd betere resultaten gaat zien in je Google Analytics account.


Heb je hulp nodig bij;

 • het beter vindbaar maken van jouw website?
 • Het versnellen van jouw website?
 • het krijgen van meer omzet in je bedrijf?

Maak een afspraak dan bespreken we jouw wensen.

Categorie

SEO

Deel dit bericht

^